Ontspanning

We kennen het gevoel waarschijnlijk allemaal: het werk wordt allemaal net even te veel. Je voelt je vermoeid en hebt weinig tijd over voor jezelf en de dingen waarvan je geniet. Het is erg belangrijk om genoeg te ontspannen naast je werk. Zo blijf je gemotiveerd en voorkom je stress. Bedenk voor jezelf waar jij ontspanning vandaan haalt. Zijn dat bijvoorbeeld feestjes? Bezoek deze dan eens in de maand zoek op sites naar leuke festival outfits, bijvoorbeeld op deze site: http://www.festivaloutfits.net. Of ontspan je van een weekendje weg? Plan deze dan in zodat je daar naar uit kan kijken. Ook ontspannen veel mensen van bijvoorbeeld een yoga-les. Hieronder zullen we de verschillende mogelijkheden voor je bespreken!

 

Ontspanning opzoeken in rust

Het kan heel fijn zijn om je even helemaal terug te trekken. Veel mensen mediteren om even aan helemaal niks te denken en om er zo vervolgens weer goed tegen aan te kunnen. Ook een yoga-les of überhaupt beweging kan dit bewerkstelligen. Tot slot kunnen een paar daagjes weg ook zorgen voor ultieme rust. Door even weg te zijn uit de omgeving van alle dag kun je daarna weer met een frisse blik naar dingen kijken.

 

Ontspanning opzoeken in jezelf

Dit punt komt redelijk overeen met het vorige. Ga weer opzoek naar je ‘ware ik’. Evalueer goed hoe je je voelt en probeer hierdoor een oplossing te zoeken voor een eventueel probleem op de werkvloer. Het is belangrijk om tevreden te zijn over jezelf en over je eigen prestaties!

 

Ontspanning opzoeken met vrienden

Een avondje met vrienden kan wonderen doen. Door met mensen te zijn die jij leuk vindt en die jou leuk vinden kun je weer helemaal jezelf zijn. Dit kan bijvoorbeeld een relaxed avondje zijn waarbij je sociaal betrokken bent bij het leven van anderen. Dit zorgt voor positieve afleiding en het geeft een fijn gevoel dat je naast je werk tijd creëert voor je naasten.

 

Ontspanning opzoeken in de dingen die je amuseren

Zoals in de intro genoemd, kunnen dit juist hele actieve activiteiten zijn. Feesten/festivals is hier een goed voorbeeld van. Door je even helemaal uit te kunnen laten in andere dingen die je leuk vindt, kun je goed je energie (en wellicht frustraties) kwijt. Door de drukte op te zoeken, kun je daarna weer terug naar het toch vaak saaiere werkritme.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.