Hoe vind ik een leuke baan?

In onze vorige artikelen hebben we natuurlijk al even stil gestaan bij de online mogelijkheden die je helpen met het vinden van een baan. Naast het gebruik van internet zijn er natuurlijk vele andere mogelijkheden die je hierbij kunnen helpen. Deze post staat in het teken van het vinden van een baan via een andere manier dan internet.

Loop binnen en vraag naar de mogelijkheden
Heb je een leuk bedrijf op het oog en zou je daar graag willen werken? Loop dan binnen en kijk waar het je brengt. Dergelijke sollicitatie wijze werken vooral goed in de commerciële sector. Wil je aan de slag als verkoper, dan is dit zeker iets dat je geprobeerd moet hebben!

Zoek een passende vacature in de krant
Ondanks het feit dat we inmiddels alweer leven in het jaar 2016 is het toch nog aan te bevelen om de krant regelmatig te raadplegen, hierin verschijnen dagelijks nieuwe vacatures. Je kan er voor kiezen om een vrijblijvend proefabonnement te nemen en dit gedurende een bepaalde periode te proberen deze lopen vaak voor een periode tussen de 4 en de 10 weken. Dagblad de Telegraaf heeft een katern voor werkzoekenden daarnaast zijn de Volkskrant en het Algemeen Dagblad kranten waar veel vacatures in verschijnen.

Informeer in je netwerk
Zoek je een nieuwe baan dan kan je informeren naar de mogelijkheden binnen je netwerk. Door contact te leggen met vrienden of bekenden en door te informeren naar de mogelijkheden gaan er vaak deuren voor je open die anders gesloten zouden blijven. Gooi in een gesprek dus altijd een balletje op en kijk wat dit voor jou kan betekenen.

Loop binnen bij een uitzendbureau
Een andere mogelijkheid kan zijn het zoeken van een baan via een uitzendbureau. Uitzendbureaus beschikken in veel gevallen ook over werk voor een langere periode. Wanneer het de werkgever dan bevalt kan het uitzendcontract over worden overgenomen zodat je in vaste dienst kan starten.

Heb je tips of suggesties naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten!

Leave a Reply

Your email address will not be published.