Hoe vind ik de beste vacatures?

Iedereen is bekend met vacaturesites zoals Monsterboard, de Nationale Vacaturebank en Werk.nl. Toch is het wanneer je naar een baan zoekt niet altijd mogelijk om meteen passende vacatures te vinden. Langs de ene kant lijkt het erop dat we als werkzoekenden soms overspoeld worden met een veelheid aan vacatures, langs de andere kant lukt het ons tegelijk niet om de beste vacatures te vinden. Net daarom is het belangrijk om structureel te werk te gaan om een passende vacature te vinden.

Maak een inventarisatie van je eigen mogelijkheden

Natuurlijk weten we allemaal welke studies en werkervaring we hebben opgedaan in ons leven. Om het beste uit jezelf te halen, is het nodig om al deze troeven van naderbij onder de loep te nemen. De beste vacatures vind je wanneer je jezelf bewust bent van al je mogelijkheden en beperkingen. Je CV is daarom meer dan een opsomming van je gevolgde opleidingen, behaalde diploma’s en daarop volgende baantjes.

Je CV, hoe schrijf je die?

Je weet uiteraard dat je CV belangrijk is. Wanneer je je droomjob wilt binnenhalen, is het van het allergrootste belang dat je je beste visitekaartje achterlaat. Om dit te kunnen doen, is het noodzakelijk dat je selectief te werk gaat. Zijn al je diploma’s op je CV noodzakelijk? Is het werkelijk nodig om je lagere schooldiploma te vermelden? Is je middelbare schooldiploma nog wel relevant wanneer je een masterdiploma behaald hebt? Bij het opstellen van je CV ga je best kritisch te werk. Het is niet alleen een visitekaartje voor je toekomstige werkgever, maar je kunt het zelf ook handig gebruiken als leidraad voor het selecteren van de juiste vacature waarop je wilt solliciteren.

Hoe is het gesteld met je werkervaring?

Naast je formele CV, doe je er goed aan om op informele wijze voor je zelf je werkervaringen op een rijtje te zetten die jou als mens het meest getroffen hebben. Dat kan in positieve zin zijn, maar ook in negatieve zin. Je wilt immers vacatures vermijden waar je best niet op solliciteert omdat je dan weer in een situatie zou kunnen terechtkomen waarvan je in het verleden geleerd hebt dat die voor jou onwenselijk is. Wanneer je op zoek gaat naar vacatures, zoek je best naar vacatures die jou op het lijf geschreven zijn.

Persoonlijkheid, hobby’s, verenigingen. Vertel wat je allemaal hebt gedaan!

De beste vacatures zijn deze die aansluiten bij je persoonlijkheid, favoriete hobby’s of verenigingen waar je lid van bent. Het lijkt misschien niet zo evident, maar ook in je vrije tijd doe je veel ervaring en vaardigheden op die nuttig kunnen zijn op werkvlak. Maak daarom ook een lijstje hiervan om als zoektermen te gebruiken wanneer je op zoek bent naar de beste vacatures.

Leave a Reply

Your email address will not be published.