Hoe bereid je je voor op een baan?

Wanneer je dan eindelijk die (taaie) studie hebt afgerond is het tijd om je te oriënteren op de arbeidsmarkt. Het vinden van een baan! Dit kan natuurlijk ook het geval zijn na het ontslag bij een andere baan. Het hele proces begint (opnieuw): zoeken naar een vacature, solliciteren, aangenomen worden en de beruchte eerste werkdag. Gelukkig is het internet een onuitputtelijke bron aan tips, een goed voorbeeld daarvan is deze site: http://www.nustage.nl. Hier kun je haast alles vinden, van begin tot eind. In dit artikel zullen we je ook een paar handvaten aanreiken voor de voorbereiding op een nieuwe baan!

Maak een nieuwe start

Dit is de perfecte kans op een nieuw begin. Zorg voor een enthousiaste en positieve houding. Maak ook voornemens voor jezelf, wat wil je bereiken?

Bereid je voor

De juiste voorbereidingen treffen kan je eerste werkweek maken! Begin relaxed en zorg dat je zoveel mogelijk informatie al hebt. Bedenk ook wat je mee moet nemen.

Kom op tijd

Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het is écht heel belangrijk dat je in de eerste week op tijd komt. Sta desnoods eerder op. Zo zorg je voor een goede indruk.

Maak aantekeningen

Ga er vanuit dat er in de eerste week ontzettend veel informatie op je afkomt – meer dan je kunt onthouden. Maak aantekeningen, op die manier ben je niet afhankelijk van je collega’s.

Connect met je collega’s

Vergeet niet om sociaal met je collega’s om te gaan! Maak hier dan ook tijd voor vrij. Hierdoor wordt je baan niet alleen leuker, ook ontwikkel je een gun-factor.

Blijf rustig

Een nieuwe baan is natuurlijk altijd spannend. Het is daarom belangrijk om rustig te blijven.  Iedereen is ooit eens nieuw geweest. Accepteer dat je je in het begin een buitenbeentje kan voelen. Dit is logisch want je kent nog niet iedereen. Neem de tijd om dingen te leren. Je bent niet voor niets aangenomen dus heb vertrouwen in jezelf!

Veel succes gewenst van ons!

Leave a Reply

Your email address will not be published.