Gezond eten om beter te presteren op het werk

Gezond eten is enorm belangrijk! Gezond eten om beter te presteren op het werk lijkt logisch te zijn. Wie goed wil presteren, heeft daarbij baat bij de beste voedingsstoffen. Het is net zoiets als dat je diesel nodig hebt om met een vrachtwagen te rijden en superbenzine om met een damesautootje te rijden. Maar net in deze tijden waarin wie werkt vaak te druk bezig is om op gezonde voeding te letten, kunnen we niet genoeg benadrukken dat gezond eten om beter te presteren op het werk echt wel een noodzaak is om meer te kunnen genieten in het leven. En het begint al bij het ontbijt en trekt zich door naar een goede lunch en een gezond diner. Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van de maaltijdbox om eenvoudig toch gezonder te kunnen eten. Een maaltijdbox bestaat uit ingrediënten en recepten zodat u eenvoudig een lekkere gezonde maaltijd op tafel kunt zetten. Inmiddels wordt de maaltijdbox door veel partijen aangeboden denk aan Hellofresh en Albert Heijn met de Allerhande box van Albert Heijn.

Ontbijten is enorm belangrijk

Vaak wordt gezegd dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, maar even vaak merken we dat net deze belangrijke maaltijd dikwijls overgeslagen wordt. Zo’n slordige 20% van de mensen ontbijt niet en dat heeft zo zijn gevolgen voor de werkprestaties. We hebben meer nodig dan koffie alleen om goed te kunnen presteren. Net daarom is een goed ontbijt zo belangrijk. Je begint de dag beter goed met brood, zuivel en fruit. Gezond eten om beter te presteren op het werk is zeker van toepassing op het ontbijt.

Middagmaal, eet is een gezonde lunch

Wanneer we een drukke dag hebben, is de verleiding groot om over de middag door te werken en sommige werknemers durven het aan om het middagmaal over te slaan. Gezond eten om beter te presteren op het werk wil ook zeggen dat je beter regelmatig eet en goed verspreid over de dag. Het middagmaal overslaan om door te werken, is dus geen goed idee.

Avondmaal, neem de tijd om te dineren

Wie het druk heeft op het werk, durft wel eens overuren te maken en daardoor te laat aan het avondmaal te beginnen. Gezond eten om beter te presteren op het werk, betekent dat je voor iedere maaltijd de tijd maakt die hij verdient. Wie een zwaar avondmaal neemt omdat hij of zij het middagmaal of het ontbijt overslaat, doet zijn of haar gezondheid te kort. Tijdens het avondmaal kun je de tijd nemen om te samen met de leden van je gezin tot rust te komen. Ook dit maakt deel uit van gezond eten om beter te presteren op het werk. Wie rustig de tijd neemt om te eten ’s avonds, kan voldoende uitrusten om het eten te laten verteren.

Vuistregels om beter te presteren

Tot zo onze vuistregels voor gezond eten om beter te presteren op het werk. We weten het allemaal, maar al te vaak slaan we onze eigen regels in de wind. Daarom is het goed om ze nog eens op een rij te zetten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.