De leukste bedrijfsuitjes

Als werkgever moet je af en toe aan je werknemers laten zien hoe dankbaar je bent. Niet alleen verbetert dit hun werkprestaties en motivatie, ook is het hartstikke leuk om een bedrijfsuitje te organiseren. Dit kan ook in de vorm van een feestje. Op z’n tijd kun je er werkelijk iets geks van maken, laat iedereen in z’n raarste verkleed kleren naar een feestje komen. Of ga met z’n allen naar een pretpark of dierentuin. De opties zijn eindeloos. Hieronder zullen we de leukste bespreken.

 

Escape Room

Op nummer 1 staat, naar aanleiding van vele goede verhalen, toch wel de escape room. In een escape room laat je je, samen met je collega’s, opsluiten in een kamer waar je vervolgens uit moet ontsnappen. De deur gaat (goed) opsluit en je hebt dan 60 minuten om te ontsnappen.
Eenmaal binnen krijg je cryptische aanwijzingen en opdrachten. Indien je deze hebt ontrafeld of goed hebt uitgevoerd, kom je steeds een stap dichterbij de vrijheid. Dit real-life spel is zo populair geworden dat bijna elke grote stad wel een escape room telt.

 

Jongens tegen de meisjes

Wat ook ontzettend goed in de smaak valt is de eeuwenoude strijd van de jongens tegen de meisjes. Verdeel je werknemers en collega’s naar hun geslacht en stel verschillende spelrondes op. Wie kan er beter parkeren? Wie kan er beter zingen? Wie is er slimmer? Vooroordelen worden bevestigd of juist ontkracht.

 

Dropping

Voor de durfallen onder ons is een dropping ook een gaaf en origineel uitje. Er zijn veel bedrijven die dit aanbieden. Laat je bijvoorbeeld ’s nachts droppen in de pikdonkere bossen of laat je droppen door een helikopter.

 

Samen dineren

Een low-budget idee is om met zijn allen aan de slag te gaan in de keuken. Want laten we eerlijk zijn; samen koken vereist goede samenwerking. Dit is bijvoorbeeld perfect voor een start-up bedrijf, de werknemers zijn nieuw en de groep is relatief klein.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.