Een goede werksfeer creëren

Een goede werksfeer is ontzettend belangrijk, zowel voor de werkgever als de werknemers en de werknemers onderling. Het verbetert de motivatie en daarmee de productiviteit binnen een bedrijf. Als werkgever kun je het als jouw persoonlijke taak beschouwen om deze werksfeer te creeren. Echter is het ook aan de werknemers om deze sfeer te bewaren. In dit artikel zullen we uitleggen hoe zo’n goede werksfeer te bereiken is. Je hoeft natuurlijk niet gelijk keiharde muziek aan te zetten en iedereen in allerlei festival kleding laten komen… Maar wat zou je dan wel moeten doen als werkgever? En als werknemers?

Goede balans

Het is ten eerste belangrijk om een goede balans te creëren op de werkvloer. Hier bedoelen we mee dat er mogelijkheid moet zijn tot ontspannen situaties en tussen heel hard werken. Zo kun je uitgebreide pauzes geven, met een lekker lunch en bijvoorbeeld wat muziek op de achtergrond (de hitzone cd is hier ideaal voor: http://www.538hitzone.net/). Zorg ervoor dat de werknemers weten dat ze daarna weer hard aan de slag moeten. Door een goede pauze of iets dergelijks in te lassen, kan iedereen weer opladen en zal de werksfeer verbeteren.

Vertrouwen

Bij elke relatie, dus ook de relatie tot de werknemers, is vertrouwen het sleutelwoord. Creëer dus vertrouwen, zodat werknemers zich goed op hun gemak voelen. Verder bereik je vertrouwen ook door als werkgever consistent te zijn. Zo weten de werknemers wat ze kunnen verwachten.

Waardering

Op het werk ligt er vaak wat druk op de te bereiken doelen. Werknemers voelen dit aan, en dit is natuurlijk eerder positief dan negatief, maar zorg ervoor dat ze wel goed gewaardeerd worden. Geef complimenten en motiveer de werknemers. Dit kan het verschil maken tussen een doel behalen of falen.

Samenwerking

Ondersteun en moedig samenwerking aan. Mensen doen namelijk graag dingen samen. Door iedereen hetzelfde te behandelen en evenwichtige inbreng te stimuleren, wordt onderlinge concurrentie weg genomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.